Jasmínová rýže s bylinkovou treskou

2.9.2016

Jasmínová rýže s bylinkovou treskou

Co potřebujeme:

• cca 100 – 150 g tresky tmavé na porci

• cca 50 g suché jasmínové rýže na porci

• sušenou kořenovou zeleninu vlastní výroby, nebo např. směs Horalka

• 2 lžíce Moringových flakes

• bylinky na ochucení tresky – kopr, libeček, tymián, česnek, sůl, pepř, Moringa a olivový olej

Z bylinek a olivového oleje si uděláme něco jako pesto – smícháme najemno nasekané bylinky, případně rozdrcené v drtiči rovnou s olejem, Moringou, solí a pepřem a filety tresky směsí potřeme a dáme péct na pečícím papíře na pánvi. V troubě trvá zbytečně dlouho a na pánvi bez pečícího papíru se vám bude ryba přichytávat.

V hrnci vedle si nachystáme propláchnutou jasmínovou rýži, přidáme do ní trochu soli , 1 – 2 lžičky sušené kořenové zeleniny. Zalijeme vodou tak, aby nad rýží bylo ještě jednou takové množství vody. Takto přivedeme k varu, stáhneme teplotu na minimum a necháme přiklopené dusit, dokud se voda nevyvaří, stáhneme z plotýnky, přisypeme Moringu a necháme ještě cca 10 minut dojít.

Zeleninová rýže a treska s bylinkami a Moringou je výborné lehké jídlo, které oceníte i v parných dnech spolu se zeleninovým salátem dle vaší chuti.

Fotogalerie


Zpět na kategorii