Bylinkové máslo s Moringou

2.9.2016

Bylinkové máslo s Moringou

Potřebujeme:

• 1 máslo

• stroužek česneku (může být i více, záleží jak ostrý máte)

• 1 lžička sušené zeleniny (suším si na konci léta kořenovou zeleninu a z ní si dělám vlastně takovou domácí Podravku, pokud nemáte využijte např. směs Horalka, nebo jakoukoliv směs sušené zeleniny, která ale neobsahuje glutamáty a jiné přídatné látky.

• cca 5 kuliček naložených kaparů

• 2 čajové lžičky Moringového prášku

Máslo nechám změknout, protlačím do něj stroužek česneku když je domácí, stačí jeden, jinak dle chuti. Lžička sušené zeleniny, přidáme nakrájené kapary a Moringu a vše smíchat vidličkou, nebo vyšlehat v robotu. Z robotu je to je sice nadýchanější, ale zase hodně zůstává na lopatkách a je to škoda.

V sezóně můžete přidat i medvědí česnek, dodá další vůni a máte nachystané výborné bylinkové máslo na jakoukoliv oslavu a mazání zdravých sendvičů.

Fotogalerie


Zpět na kategorii